Η Ευρώπη της αλληλεγγύης-Ευχαριστήριο του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς

Η Ευρώπη της αλληλεγγύης

Ευχαριστήριο του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση υπολογιστών στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς. Οι 20 σταθεροί υπολογιστές τοποθετήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, σχηματίζοντας σε κάθε αίθουσα και μια «νησίδα» διαδικτύου, ενώ, όπου υπήρχε η δυνατότητα, συνδέθηκαν με βιντεοπροβολείς.

Οι υπολογιστές είναι μεταχειρισμένοι και αποτελούν μια ευγενική χορηγία του κλασικού λυκείου AthénéedeLuxembourg, με το οποίο το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς έχει αδελφοποιηθεί και συμμετέχει σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα συνεργασίας μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας «Ο τόπος μου» και τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Οι υπολογιστές έφτασαν στο σχολείο χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αφού η μεταφορά τους κανονίστηκε να γίνει με την ίδια μεταφορική εταιρεία που μετέφερε ελαιόλαδο στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης «Ο τόπος μου». Επίσης, το λύκειο AthénéedeLuxembourg ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της εγκατάστασης των Η/Υ, όπως επίσης χρηματοδότησε την αγορά ξενόγλωσσων βοηθημάτων για τους μαθητές της Α΄ λυκείου και γραφικής ύλης για τους υπόλοιπους μαθητές.

Καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν και η εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη της κινητής μονάδας των «Γιατρών του Κόσμου» τον περασμένο Μάιο στα σχολεία της Βόρειας Πιερίας (Ρητίνη, Βρία, Ελατοχώρι, Λόφο, Ράχη, Μοσχοχώρι, Καρυές, Άγιο Δημήτριο, Μεσαία και Κάτω Μηλιά), οι οποίοι πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτικούς παιδιατρικούς και οδοντιατρικούς ελέγχους στους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχ. έτος 2018-19 οι δράσεις της Εθελοντικής ομάδας Πιερίας «Ο τόπος μου» διδάσκονται ως μάθημα επιλογής για τους μαθητές του AthénéedeLuxembourgπου συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο SolidaritywiththePieriaregion (Greece): Education-DemocraticCitizenship-Health-Environment, στο οποίο το λύκειο του Λουξεμβούργου είναι συντονιστής και το Λύκειο της Κάτω Μηλιάς εταίρος. Στόχος του προγράμματος είναι η ανακάλυψη των κοινών στοιχείων μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, η γνωριμία με τον πολιτισμό του Λουξεμβούργου και η ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής μας, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων, η εξάσκηση των μαθητών στην ξενόγλωσση επικοινωνία, η από κοινού συμμετοχή σε εθελοντικές και περιβαλλοντικές δράσεις και γενικά το άνοιγμα των οριζόντων όλων των συμμετεχόντων. Η πρώτη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνει την επίσκεψη ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών από το λύκειο Athénéeστις 12-16 Δεκεμβρίου 2018 και η δεύτερη αφορά την επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς στο Λουξεμβούργο στις 27-31 Μαρτίου 2019.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθεί ότι στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του λυκείου συνέβαλε και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, η οποία   προσέφερε δύο βιντεοπροβολείς και χρηματοδότησε την κατασκευή των επίπλων για την τοποθέτηση των υπολογιστών στις αίθουσες καθώς και ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος με τη δωρεά ενός βιντεοπροβολέα και ενός πανιού προβολής.

Τους ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή τους

Η δ/ντρια του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς

Ειρήνη Παξιμαδάκη

Δελτίο τύπου

Αιτήσεις μετεγγραφής φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.  

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο.

Επισυνάπτονται οι ΥΑ που αφορούν στις αντιστοιχίες των Σχολών/Τμημάτων των Ιδρυμάτων.

Η εγκύκλιος

Εκλογές 15μελούς για το σχ. έτος 2018-19

Για τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των εκλογών δείτε το άρθρο στην εφημρίδα "Φιλομήλα"

Εκλογές 15μελούς-μάθημα δημοκρατίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς σάς προσκαλούν στο σχολείο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:30, για να ενημερωθείτε για θέματα οργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής ζωής. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.

Νέα & Ανακοινώσεις

Επιλέξτε (αριστερά στο παράθυρο) την αντίστοιχη επιλογή για "Νέα" ή για "Ανακοινώσεις".

Υποκατηγορίες